Veelgestelde vragen door professionals

1. Kunnen cliënten met zowel zorg in Natura als PGB terecht bij ZorgFamilie?
2. Voor welke doelgroep is ZorgFamilie?
3. In welke regio’s biedt ZorgFamilie haar diensten aan?
4. Is er een wachtlijst bij ZorgFamilie?
5. Is ZorgFamilie aangesloten bij een brancheorganisatie?
6. Hoe verwijs ik een client door naar ZorgFamilie?
7. Kan Zorgfamilie indiceren voor wijkverpleging, inclusief PGB?
8. Vragen over zorg voor kinderen tot 18 jaar?

1. Kunnen cliënten met zowel zorg in Natura als PGB terecht bij ZorgFamilie?
ZorgFamilie levert zorg in Natura; ZorgFamilie heeft dan ook een directe aansluiting bij het zorgkantoor Rotterdam en groot aantal zorgverzekeraars evenals de gemeente Rotterdam. Eventueel is het ook mogelijk om met een Persoonsgebonden Budget zorg af te nemen. Lees verder over de bekostiging onder het tab clienten.

2. Voor welke doelgroep is ZorgFamilie er?
ZorgFamilie is een veelzijdige zorgorganisatie, die rekening houdt met culturele en religieuze wensen. Als organisatie streven wij ernaar om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zorg te leveren die kwalitatief verantwoord is. Het betreft dus thuiszorg die vanuit het oogpunt van toegankelijkheid en kwaliteit is afgestemd op zowel autochtone als allochtone zorgvragers van alle leeftijden.  Met betrekking tot de WMO is Zorgfamilie, gecontracteerd voor het overgangsrecht V&V en GGZ, arrangementen Ouderen en GGZ extramuraal. In samenwerking met Impegno en ICZ Cura, kan ook zorg geleverd worden, in de vorm van begeleid wonen, (ambulante)behandeling en Verstandelijke beperkingen.

3. In welke regio’s biedt ZorgFamilie haar diensten aan?
ZorgFamilie levert haar diensten in de gehele regio Rotterdam (ook in Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d IJssel). Ook bemiddelt Zorgfamilie voor zorgverlening in de gemeente Zuidplas. Lees verder over onze organisatie.

4. Is er een wachtlijst bij ZorgFamilie?
Op het moment dat de zorg bij ons aanvraagt wordt, doen wij onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen, eventueel nog dezelfde dag. Afhankelijk van de tijd tussen aanvraag en indicatiestelling wordt de zorg opgestart. Voor het aanvragen van zorg kunt u direct naar de pagina zorg aanvragen of contact opnemen.

5.  Bij welke organisaties is ZorgFamilie aangesloten?
ZorgFamilie is aangesloten bij SPOT, een van de brancheorganisaties voor de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. SPOT ondersteunt en faciliteert haar leden bij het uitoefenen van hun taken door het ontwikkelen van beleid, het geven van informatie en het bieden van een platform voor kennisuitwisseling.  ZorgFamilie is tevens aangesloten bij brancheorganisaties zoals, Calibris en  ECABO.

6. Hoe verwijs ik een cliënt door naar ZorgFamilie?

Wilt u als professional een zorgvrager doorverwijzen naar ZorgFamilie voor onze zorgdiensten? Vul dan het doorverwijsformulier in of bel direct: bekijk de contactgegevens. Ons team staat voor u klaar.

 7. Indicatie nodig?

Heeft een  cliënt, of uw cliënt een indicatie of herindicatie nodig voor wijkverpleging? Onze wijkverpleegkundigen kunnen deze indicatiestelling doen, ook voor cliënten met zorg in kader van PGB. Onze verpleegkundigen volgend de standaarden vanuit de V&VN, met als uitgangspunten de NANDA, NOC en NIC.

8. Vragen over zorg voor kinderen tot 18 jaar?
Voor vragen over zorg voor kinderen tot 18 jaar kan men terecht bij CJG Feijenoord.

Adressen

Maashaven O.Z. 218
3072 HS Rotterdam
Inloopspreekuur
Elke dinsdag
van 09.00 tot 11.00 uur

Sandelingplein 16F
3075 AG Rotterdam
Inloopspreekuur
Elke donderdag
van 13.30 tot 15.15 uur

Openingstijden

Maandag: 08.30 uur tot 17.00 uur
Dinsdag: 08.30 uur tot 17.00 uur
Woensdag: 08.30 uur tot 17.00 uur
Donderdag: 08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 17.00 uur