De organisatie

Van welke afkomst u ook bent: u legt waarschijnlijk een link tussen zorg en familie. Voor uw familie wilt u zo goed mogelijk zorgen. En de familie is waar u op terugvalt als u thuis zorg nodig hebt. Misschien niet meer zoals dat vroeger ging. Maar wel met een familiegevoel. Dus vertrouwd, geborgen, veilig en net dat stapje extra. Precies daarvoor staat Zorgfamilie. Professionele zorg door gekwalificeerde medewerkers. Gewoon goede zorg dus, maar dan met net wat extra’s. De diensten die ZorgFamilie biedt, zijn wijkverpleging, persoonlijke verzorging, maatschappelijke ondersteuning /begeleiding en huishoudelijke hulp. Daarnaast biedt ZorgFamilie advies en gezondheidsvoorlichting en verwijst zorgvragers door met betrekking tot gezondheid. ZorgFamilie levert haar diensten in de gehele regio Rotterdam (ook in Capelle a/d Ijssel en Krimpen a/d Ijssel) en Utrecht.

Respect, professionaliteit en passie voor zorg
Belangrijke waarden die bij ZorgFamilie hoog in het vaandel staan! ZorgFamilie heeft de passie om de wensen van de zorgvrager centraal te stellen, waarbij de culturele en religieuze achtergrond op een respectvolle en professionele manier  worden benaderd. Daarnaast werkt ZorgFamilie nauw samen met externe professionals, zoals (huis)artsen, fysiotherapeuten, Stichting MEE, GGD  etc. Door onze benadering sturen wij aan naar een passende zorgvraag, terwijl we tegelijkertijd de regie in de handen van de zorgvrager zelf laten.

Kwaliteit
ZorgFamilie streeft naar de hoge kwaliteitseisen en normen die in de zorgsector gelden. Hieronder zetten wij een aantal zaken uiteen wat ZorgFamilie kenmerkt, naast de bovengenoemde zaken: – ZorgFamilie is HKZ gecertificeerd. – ZorgFamilie is een erkende AWBZ-instelling (WTZi) sinds 1 januari 2015 WLZ/ZVW en voor gemeente Rotterdam WMO Zorg. Zorgfamilie heeft contracten met nagenoeg alle Zorgverzekeraars. – Zorgfamilie voert periodiek en zowel intern als extern een cliënttevredenheidsonderzoek uit onder haar cliënten. Zorgfamilie scoort hier positief op. Dit is tevens het geval met Zorg Inhoudelijke-metingen, bijvoorbeeld ten aanzien van valpreventie, decubitus, mobiliteit etcetera. Lees verder over cliënttevredenheid. – ZorgFamilie is aangesloten bij het zorgkantoor: we leveren zorg in natura. – Multi-disciplinaire werkwijze, waarbij samenwerking met eerstelijns zorg wordt nagestreefd. – Een intercultureel team van gekwalificeerde zorgprofessionals en een hoog opgeleid middenmanagement. – Lid van de branchevereniging SPOT. – Een effectieve klachten- en privacyregeling voor cliënten. – Zorgfamilie is ECABO & SBB erkend en aangesloten bij de coöperatie DUZ.

Organisatie
ZorgFamilie wordt dagelijks aangestuurd door een algemeen directeur en heeft een Raad van Bestuur.  Deze staat onder toezicht van de Raad van Toezicht en wordt geadviseerd door een cliëntenraad en een ondernemingsraad.

Stichting de Zorgfamilie
Op 17 maart 2014 is het maatschappelijk fonds, Stichting de Zorgfamilie, in het leven geroepen. Wilt u weten wat Stichting de Zorgfamilie doet en wilt u meer informatie over Stichting de Zorgfamilie? Lees verder op Stichting de Zorgfamilie.

Website
De website is opgebouwd uit drie hoofddelen. Elk specifieke deel geeft meer inhoudelijke informatie voor specifieke doelgroepen zoals: zorgvragers, zorgprofessionals of praktijken en instellingen en huidige en toekomstige collega’s. ZorgFamilie streeft naar een zo kort mogelijke wachttijd. Wilt u de actuele wachttijd weten? Op de zorgzoeker van Achmea treft u meer informatie. Behoefte aan een sociale kaart? Bekijkt deze van Rotterdam.

Heeft u een vraag naar aanleiding van uw bezoek aan de website? Vul dan het contactformulier in of bekijk de andere contactmogelijkheden. 

De algemene voorwaarden vindt u hier.

Neem contact op:

Bel 010 232 22 66 voor meer informatie of aanmeldingen

Contactformulier

Solliciteren


Vul het sollicitatieformulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u.

Zorg aanvragen


Vul het aanvraagformulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u.

Zorgkaart Nederland – Geef uw waardering voor ZorgFamilie

Zorgkaart Nederland

Geef uw waardering voor ZorgFamilie.


Bel mij terug

Neemt u a.u.b. de tekens over
die u hieronder op de afbeelding ziet.
captcha