Indicatiestelling

Om zorg te ontvangen heeft u een indicatiebesluit nodig, vanuit de Wijkverpleging (ZVW) door onze verpleegkundige en vanuit de WLZ door het CIZ. Een indicatie is een besluit waarin staat welke en hoeveel zorg u nodig heeft.  Voor huishoudelijke hulp en ondersteuning vanuit een arrangement (per 1 januari 2015), stelt uw gemeente in de meeste gevallen de indicatie.

Aanvraag indicatie
Uw zorgcoach van ZorgFamilie zal om te beginnen door middel van een intake de zorgvraag in kaart brengen. Soms is het nodig om aanvullende gegevens op te vragen bij uw huisarts of specialist, uiteraard met uw toestemming. Aan de hand van al deze gegevens wordt vervolgens een zo volledig mogelijke aanvraag gedaan bij de indicatiesteller: het CIZ, de verpleegkundige van Zorgfamilie of de Gemeente. De indicatiesteller zal de aanvraag vervolgens beoordelen aan de hand van de verstrekte informatie en eventueel plannen zij ook een afspraak bij u in. (Voor wijkverpleging, inclusief PGB, wordt dus de indicatiestelling gedaan door de wijkverpleegkundige van Zorgfamilie).

Indicatiebesluit
Na deze beoordeling wordt er een indicatiebesluit afgegeven. Voor de WLZ stelt het indicatieorgaan, hier een maximum termijn van 6 weken voor. Hierin staat of u een indicatie krijgt en zo ja, voor welke soort zorg, tijdsperiode, hoeveel uren per week en wie uw voorkeursaanbieder is. Met dit indicatiebesluit vanuit het CIZ of gemeente en de zorgtoewijzing vanuit het zorgkantoor kan ZorgFamilie de zorg starten. De wijkverpleging kan, wanneer de wijkverpleegkundige dit zo vaststelt aan de hand van de geldende normen, direct worden ingezet.

Direct zorg aanvragen of wilt u meer informatie over indicaties?

Neem contact op:

Bel 010 232 22 66 voor meer informatie of aanmeldingen

Contactformulier

Solliciteren


Vul het sollicitatieformulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u.

Zorg aanvragen


Vul het aanvraagformulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u.

Zorgkaart Nederland – Geef uw waardering voor ZorgFamilie

Zorgkaart Nederland

Geef uw waardering voor ZorgFamilie.


Bel mij terug

Neemt u a.u.b. de tekens over
die u hieronder op de afbeelding ziet.
captcha